+31 85 401 94 64

info@ramar-security.nl

Camerasystemen

Camera beveiliging

Ramar security heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld in het aanleggen van CCTV-systemen en maakt gebruik van de nieuwste technieken.

Door de komst van IP is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om waar dan ook ter wereld via internet live beelden te bekijken.

Voordelige
installatie

Creatieve beveiliging oplossingen zoeken en vinden

Het is in ons vak zaak alles te weten van de technische mogelijkheden die CCTV te bieden heeft.Net zo belangrijk is het luisteren naar de klant; wat zijn uw wensen. Het komt vaak genoeg voor dat een reguliere oplossing niet gepast is. Stel dat een camera totaal niet zou passen bij het gebouw, bijvoorbeeld een oud gebouw waarin de camera zou afdoen aan de uitstraling van het pand. Hiervoor verzinnen wij altijd een creatieve oplossing, bijvoorbeeld door de camera te verwerken in een dakgoot of zelfs in een vogelhuisje of een lamp.

Of wat dacht u van het overbruggen van een lange afstand, zonder dat kabel trekken een mogelijkheid is? Ook hiervoor maken graag wij een passende oplossing die binnen uw budget past. Iedere uitdaging gaan wij aan. Heeft u vragen, of wilt u vrijblijvend een offerte naar uw wens op laten stellen, u kunt ons van maandag tot en met zaterdag bereiken op bovenstaande telefoonnummers. Ook kunt u het contactformulier onder het tabblad “contact” invullen. Al naar gelang kunt u een afspraak maken met ons, welke ook meteen uw vaste contactperoon wordt.

Preventief

Een video- observatiesysteem geeft u niet alleen de mogelijkheid om calamiteiten te voorkomen of de daders te registreren, maar werkt uiteraard ook preventief.
Daarnaast kan op risicovolle plaatsen, bijvoorbeeld verkooppunten en geldhandeling, ook een camera geplaatst worden.
Ook is het mogelijk om camera’s te gebruiken als deurbeveiliging zodat u precies kunt ziet wat er zich bij de deur afspeelt.
De keuze van het type camera is sterk afhankelijk van de situatie en van wat men wenst waar te nemen.

Maatwerk

Camerabewaking is toch wel een van de specialiteiten van Ramar Security. Naast het feit dat Ramar Security hiervoor een aantal branchespecifieke producten kan leveren kunt u ook terecht voor algemene oplossingen. In deze groeiende markt bent u bij Ramar Security aan het juiste adres voor een eenvoudige installatie voor alleen het observeren tot een installatie waarbij beelden opgeslagen worden of een installatie met volledig beheer op afstand. Bij deze laatste optie heeft men o.a. de mogelijkheid om op afstand te kijken wat er op een bepaalde locatie gebeurd.

Ontwikkelingen

Het ontwerpen van een doelgericht camerasysteem en het op de juiste manier plaatsen en inregelen hiervan is specialistenwerk.
Camerabewaking is een beveiligingstechnisch vakgebied dat op dit moment een snelle ontwikkeling doormaakt. Digitale analyse, digitale opslag en transmissie van videobeelden maken nieuwe beveiligingsconcepten mogelijk, bijvoorbeeld voor de bewaking op afstand van panden of terreinen en de verificatie van alarmmeldingen.

Observeren of indentificeren

Het doel van een video observatiesysteem (CCTV systeem) is, om vanuit een bepaalde plaats visueel andere plaatsen te controleren en eventueel te registreren. Het is zo mogelijk om meerdere plaatsen te controleren, zelfs onder omstandigheden waar het menselijk oog niet toereikend is, bijvoorbeeld in het donker. Hierbij dient een onderscheid te worden gemaakt tussen observeren en identificeren.
In de eerste plaats dienen alle ingangen van het terrein, pand en bij voorkeur ook de terreinafscheidingen bekeken te worden. Camera’s kunnen geplaatst worden op speciale masten, maar ook bevestigd worden aan lantaarnpalen of gevels. Ook is het mogelijk om een camera te plaatsen op een zogenaamde pan-/tilt unit, waardoor de camera op afstand, handmatig of automatisch gericht kan worden naar een bepaald punt. Tevens is de camera te voorzien van een zoomlens, zodat óók details goed zichtbaar worden.