+31 85 401 94 64

info@ramar-security.nl

Zorg Totaal

Zorg Totaal is het persoonlijk alarmeringssysteem speciaal voor hulpbehoevende mensen.

Het systeem is zowel binnen- en buitenshuis te gebruiken, maar ook als inbraak- en brandbeveiliging.

Zoals bekend zijn alle gemeentes in Nederland vanaf 1 januari belast met de zorghulpverlening, een grote operatie waarin verantwoordelijkheden van de landelijke overheid verschuiven naar gemeentelijk niveau.

Zorg Totaal biedt in deze een lokale oplossing voor gemeentes. Het Zorgtotaal platform kan worden ingezet op gemeentelijk niveau, wijkniveau ( wijkzuster en haar team), en bij zorgcentrums ( zoals 50 plus woningcorporaties, bejaarden zorg etc,…) Zorg Totaal stelt kosteloos een meldkamerplatform ter beschikking welke ingezet kan worden op diverse kleinschalige en grotere niveaus.

thumb_600x600_1754

In de woning

Zorg totaal is een P.A.S. (personen Alarmeringssysteem) in huis voor een optimale veiligheid. Door eenvoudig een knop in te drukken (Pols/halszender) wordt er een duidelijke tweeweg full duplex spreek- en luistercommunicatie tot stand gebracht. Met losse Dect units kan vanaf verschillende locaties in de woning zoals de slaapkamer, toilet en de badkamer ten alle tijde een noodoproep worden gedaan, de hulpbehoevende kan dan direct vanaf deze locatie spreken met een hulpverlener.

Buiten de woning

Zorg Totaal is standaard uitgerust met een mobiele GPS/ GSM.3G module welke met één druk op de knop, direct een spreek-luisterverbinding tot stand brengt naar een zorgmeldkamer of naar een persoonlijk direct contact, er is dan direct een spreek-luisterverbinding met een hulpverlener of eventueel een familielid. Zorg Totaal kan dan direct de locatie van de hulpbehoevende via GPS-Google Maps doorgeven zodat direct op 3 meter precies bekend is waar een hulpbehoevende zich bevindt en kan worden waargenomen vanwaar een oproep werd gedaan (hulp is dan direct onderweg).

Het systeem kan communiceren naar zorgmeldkamers en naar persoonlijke contacten. Mobile Pers is standaard uitgerust met een analoge PSTN module, een GPS/GSM 3G module en een LAN Module.

Aanwezigheid detectie

Indien gewenst detecteert Zorg Totaal menselijke bewegingen in huis.
Als er bij bepaalde tijdsinstellingen geen beweging wordt waargenomen, geeft Zorg Totaal een melding naar een zorgmeldkamer en/of een persoonlijk contact. Deze dagelijkse controle maakt het mogelijk een hulpverlener te sturen zonder dat de hulpbehoevende hiervoor een noodoproep heeft gedaan.

Inbraak & brand beveiliging

Zorg Totaal maakt het tevens mogelijk de woning te beveiligen tegen inbrekers, het is zeer eenvoudig het systeem uit te breiden met inbraak detectoren zoals Infraroodmelders en magneetcontacten, ook kunnen optische rookmelders op het systeem worden aangesloten.
De bediening is zeer eenvoudig en afgestemd op hulpbehoevende.
Alarmmeldingen kunnen worden doorgemeld naar een P.A.C. ( particuliere Alarm centrale).

De voordelen van Zorg Totaal

Het werkt in de woning

Zorg Totaal is een personen alarmeringssysteem in huis voor een optimale veiligheid. Vanaf verschillende locaties in de woning zoals de slaapkamer, toilet en de badkamer ten alle tijde een noodoproep gedaan worden.

Het werkt ook buitenshuis

Zorg Totaal is standaard uitgerust met een mobiele GPS/ GSM.3G module welke direct de locatie van de hulpbehoevende via GPS-Google Maps door kan geven tot 3 meter nauwkeurig.

Het werkt ook als inbraak- & brandbeveiliging

Zorg Totaal maakt het tevens mogelijk de woning te beveiligen tegen inbrekers, het is zeer eenvoudig het systeem uit te breiden met inbraakdetectoren, zoals infraroodmelders en magneetcontacten.

De voordelen van een Zorg Totaal meldkamer

  • Direct contact
  • Activeren van een beschikbare hulpverlener in een handomdraai
  • Alle meldingen komen centraal binnen
  • Persoonlijke benadering
  • Inkijken op afstand (indien gewenst)